368.media

Вербицький розповів про тиск на нього з боку керівництва Ibox банку

Заступник генерального прокурора Дмитро Вербицький заявив, що має докази, що до тиску на нього причетні керівники Ibox банку, проти яких розслідується кримінальне провадження. Про це він сказав в інтервʼю Українським Новинам.

«На сьогоднішній день одна з резонансних справ щодо приватного Банку, стосовно якого на теперішній час вже триває процедура ліквідації. Банк позбавлено ліцензії та фігурантам повідомлено про підозру. Деякі фігуранти зараз перебувають у міжнародному розшуку. Так, Державна податкова служба України тільки по цьому банку встановила порушень на 7 млрд грн», — сказав він.

Вербицький пояснив, як діяла схема.

«Практично у кожному ТЦ, інших громадських місцях на платіжних терміналах була розміщена реклама ліцензійних суб’єктів господарської діяльності, де можна було робити ставки на будь який різновид азартних ігор чи приймати участь у лотереях. І особа коли підходила до таких терміналів бачила логотипи відомих брендів, які нібито роблять посилання на ліцензійну платформу. Вони ставили гроші, грали і могли виграти, але якщо гравці програвали то сплачені кошти надходили не на рахунки ліцензійних підприємців, які добросовісно сплачують податки а йшли в кишеню організаторів цієї схеми. І саме після того як цей банк закрився та фігурантам було повідомлено про підозру почалися надходження до бюджету», — розповів Вербицький.

За його словами, досудове слідство у вказаному кримінальному провадженні триває, фігуранти переховуються від слідства.

«Ми маємо докази, що кінцевим бенефіціаром схеми був дуже відомий бізнесмен, щодо якого є також низка інших проваджень. Я маю такі докази (причетності банку до тиску на мене, — ред.), але не можу в усіх деталях це розповісти, бо це є таємницею досудового слідства і це може зашкодити розслідуванню кримінального провадження. Хоча, чесно, хотілось би відповісти, щоб суспільство бачило, що відбувається навколо цієї ситуації і як особи, які підозрюються у скоєнні злочинів намагаються, на мою думку, таким чином уникнути відповідальності», — додав заступник.

Він зазначив, що після активізації слідства по цим кримінальним провадженням, в інтернеті почали з’являтись відео про його будинки, про його життя.

«У телефоні однієї з фігуранток по кримінальному провадженні по Банку була знайдена переписка щодо одного зі ЗМІ, яке підконтрольне фігурантам провадження. Там навіть вказується сума коштів у 30 000 євро, сплата яких погоджується із засновницею Банку. Також у телеграм-каналі, повʼязаному із цими людьми ми виявили досить грубу кампанію з дискредитації одного зі свідків», — розповів посадовець.

Exit mobile version