368.media

Офіцер Генштабу ЗСУ, підозрюваний у хабарництві, під час оборони столиці обкладав поборами підприємців

Полковник Володимир Гаманенко, який обіймав посаду заступника начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ та підозрюється в організації схеми з хабарництва, саботував оборону столиці у 2022 році. Про це повідомляє екснардеп Ігор Мосійчук.

«В червні 2022 року, сектор №3 по обороні міста Києва очолив полковник Володимир Гаманенко. 70% особового складу сектору були готові скоїти суїцид (ті хто знав полковника Гаманенко В.О. по спільній службі в Командуванні Сухопутних військ), а 30% були деморалізовані (ті хто його не знав). При прибутті до сектора, полковник Гаманенко застосував стиль управління радянського офіцера, а саме — приниження особового складу, зверхнє ставлення, хамська поведінка, а головне – знищував свідомість офіцера Збройних Сил України своїм радянським військовим мисленням. Своїм управлінням, він фактично паралізував діяльність офіцерів та знищив всі надії справжніх військових на позитивні зміни, які відбуваються в ЗСУ. Вже у перший день від спілкування з цим типовим совкодрочером, поцінувачем генеральського сала, домашніх та сиров’ялених ковбас, бразильської кави — 100% особового складу отримали психологічний шок, а через тиждень його перебування, увесь особовий склад сектору, включаючи начальника штабу сектора, написали рапорти для повернення у свої військові частини, одним словом – підлеглі розбіглись. Гаманенко зовсім не має бойового досвіду. В АТО/ООС участі не брав. У 2019 році знаходився на посаді керівника СЦКК, де займався тільки тим, що підписував різні доповіді, навіть не розуміючи, що підписує. Мосійчук

За його даними, до вступу в академію ЗСУ Гаманеенко командував кадрованим трубопровідним батальйоном. Після закінчення академії у 1999 році та до цього часу пересувався виключно по паркету у Командуванні Сухопутних військ та Генеральному штабі. При прибутті до сектора, Гаманенко в першу чергу «вивчив обстановку»: склав перелік базарів, АЗС, СТО, провів так зване РНБО сектора, на якому оголосив про нову економічну політику у секторі та введенні продуктового податку з бариг, які торгують на Володимирському та Бесарабському ринках, безкоштовного стягування пального із автозаправок і проведення безкоштовного ремонту його особистого авто на станціях технічного обслуговування. При цьому акцент був зроблений на залякування чоловіків призивного віку воєнним станом, мобілізацією, так як під час проходження служби у Командуванні Сухопутних військ він був начальником відділу, який відповідав за територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, а зараз мав у підпорядкуванні сектора Голосіївський та Печерський ТЦК, на які мав великий вплив.

Офіцери сектора були розподілені на 3 групи: перші — збирачі данини з ринків; другі безкоштовно здирали пальне із АЗС та заливали його у каністри, треті — ремонтували його особистий автомобіль під приводом допомоги для ЗСУ. Він позбавляв неугодних йому офіцерів грошової надбавки у розмірі 30 тис. гривень. Особливо його дратували слухачі Національного університету оборони України, які були відряджені до сектору. При найменшій нагоді Гаманенко намагався позбавити слухача грошової надбавки та відрядити назад до університету. Сам офіцер жив в апартаментах на території Національного університету оборони.

Його донька Юлія, котра виступила на захист батька, швидко отримала звання підполковника ЗСУ. В лютому 2024 року, заступник начальника факультету з морально-психологічного забезпечення Військової академії міста Одеси, підполковник Гаманенко Юлія Олександрівна — була призначена на вищу посаду у головне управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України. Згодом, приїхавши на 1 день до Києва вона отримала військове звання полковник… а в додачу до нового звання ще й нову посаду… Свою щедрість до неї проявив начальник головного управління персоналу генерального штабу полковник Роман Горбач.

Exit mobile version