368.media

У Харкові оголосили у розшук підрядника «Укрзалізниці», яка привласнила 1,7 млн гривень

У Харкові поліція оголосила у розшук ексдиректора ТОВ «Науково-виробничий інститут «Укрземсервіс» Анну Корнієць, котру підозрюють в привласненні коштів «Укрзалізниці». Про це редакція 368.media   дізналася з кримінального провадження за ст.191 КК.

Корнієць, зловживаючи своїм службовим становищем, в період часу з 18 грудня 2020 по 26 жовтня 2021 року стала на шлях вчинення кримінальних правопорушень, а саме заволодіння грошовими коштами, шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою домовленістю групою осіб, в особливо великих розмірах та службового підроблення за наступних обставин.

Компанія отримала підряд від Південної залізниці на надання послуг землевпорядних робіт з переоформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки на 10,47 млн гривень. Корнієць разом з іншими зловмисниками подала як директор фірми до філії «Укрзалізниці» у Харків акти здачі-приймання наданих послуг. Після цього надала на підпис дані завідомо підроблені  акти  співвиконавцям злочину: заступнику директора виконавчого регіональної філії з інфраструктури Південної залізниці  та начальнику структурного підрозділу «Служба з управління майновими та земельними ресурсами». Далі гроші були переведені на рахунок підрядника.

Згідно з висновком експерта від 29 червня 2023 року  надлишково були перераховані грошові кошти за надані послуги на 1,74 млн гривень. Корнієць у березні 2024 року повідомили підозру за ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК. За даними СБУ, жінка, з метою  ухилення від кримінальної відповідальності 16 лютого вночі здійснила перетин державного кордону України через пункт пропуску Лужанка в напрямку Угорщини. Далі вона переїхала до Туреччина, а зараз знаходиться у Грузії.

Exit mobile version