368.media

В Одесі суд відмовився передавати АРМА пентхаус радника міністра оборони рф

В Одесі суд відмовився передавати АРМА майно дружини колишнього заступника міністра оборони рф, чинного радника міністра оборони країни-агресора та чинного члена ради директорів промислової компанії Росії АТ «Корпорація «Тактичне ракетне озброєння» Михайла Дмитрієва. Про це редакція 368.media   дізналася з провадження за ч.2 ст.110-2, ч.2 ст.321 КК.

Рішення оголошував суддя Київського райсуду Дмитро Тішко. Мова йшла про дворівневий пентхаус площею у 1012,6 кв. м, якій дружина посадовця отримала на праві спадщини. Майно придбали у листопаді 2005 року. Але воно потрапило під санкції України. З метою приховування наявності у власності вказаної квартири Дмитрієв  вчинив заходи щодо оформлення вказаного майна на мати своєї дружини. Зараз він вживає заходів щодо продажу пентхаусу за 1,5 млн доларів. Постановою слідчого від 2 квітня вказана квартира оціночною вартістю у 80,35 млн гривень визнана речовим доказом.

Київський райсуд наклав на майно арешт. Правоохоронці звернулися до суду, щоб той передав майно АРМА. Суддя Тішко вирішив, що квартира є речовим доказом. Тобто, враховуючий той факт, що накладаючи арешт на вказане майно, слідчим суддею не обмежувалось право власників майна на користування ним, тому передача майна в АРМА з метою подальшого управління ним може призвести до порушення основоположних прав власності передбачених Конституцією та Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод. У такій ситуації необхідно забезпечити «справедливий баланс» між інтересами суспільства та правами конкретних осіб. Обмеження прав повинно бути обґрунтованим, пропорційним і суспільно необхідним.

За версією судді, слідчий не долучив докази на підтвердження того, що орган досудового розслідування звертався із цим питанням до власника для отримання відповідної згоди на передачу майна в АРМА, та доказів того, що без передачі АРМА таке управління буде неможливим чи іншим чином зашкодить кримінальному провадженню.Слідчим не було надано достатніх та допустимих доказів, щоб обґрунтувати втручання в мирне користування майном.  Тому клопотання не підлягає задоволенню.

Раніше суддя Центрального районного суду міста Миколаєва Дмитро Тішко своїм рішенням відпустив з-під варти особу, яка за даними СБУ, готувала теракт. Пізніше звільнений втік на окуповану територію і брав участь в боях проти ЗСУ.

Exit mobile version