368.media

У Чернігові прокурора звільнили за п’яну аварію

У Чернігові прокурора місцевої прокуратури Анатолія Іллюшка звільнили зі служби через аварії у стані алкогольного сп’яніння. Про це редакція 368.media  дізналася з рішення КДКП.

Прокурор працював з червня 2014 року. У жовтні 2023 року Іллюшко за кермом Honda Accord врізався в  Renault Trafic, не надавши йому перевагу у русі.

Під час спілкування з водієм поліцейськими в останнього виявлено ознаки алкогольного сп’яніння, які полягали у наявності різкого запаху алкоголю з ротової порожнини, вираженого тремтіння пальців рук та порушення мови (млява мова). Також прокурор не надав поліцейським ґрунтовних та правдивих пояснень щодо обставин ДТП. Штучно затягував час при встановленні його особи та проходженні огляду на стан сп’яніння.

Зважаючи на це, Іллюшку неодноразово запропоновано пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу з використанням спеціального технічного приладу, однак останній відмовився від проходження такого огляду, стверджуючи, що транспортним засобом він не керував, не надавши будь-якої іншої інформації.

Він згодився тільки на огляд у лікарні. Вже там газоаналізатор показав наявність в крові алкоголю у розмірі 1.01 проміле. Далі на Іллюшка склали протокол по ч.1 ст.130 КУоАП. Постановою Деснянського районного суду та постановою Чернігівського апеляційного суду прокурора  визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 17 тис. гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Після інциденту з патрульними Іллюшко майже місяць безпідставно був відсутнім на своєму робочому місці. На комісії прокурор своїм правом надання пояснень так і не скористався. КДКП вирішила звільнити його з органів.

Exit mobile version