368.media

У Вінниці син посадовця ТЦК за 20 тисяч доларів обіцяв підготувати документи для ухилянта

Сина начальника одного із відділень Вінницького об’єднаного міського ТЦК та СП, який обіцяв за гроші місцевому мешканцю «зробити» пакет документів для виїзду за кордон. Про це повідомляє ДБР.

Чоловік запевняв, що за 20 тис. доларів США його батько підготує документи, які дозволять уникнути мобілізації та виїхати з України.

За оперативними даними, син посадовця пропонував й іншим особам подібну «допомогу». Зокрема, під час обшуків у нього виявлено та вилучено пусті повістки, більше десятка копій паспортів чоловіків призовного віку, готівку у різній валюті.

ДБР затримало сина посадовця 14 червня під час передачі 15 тис. доларів. Раніше він вже встиг отримати від «клієнта» 5 тис. доларів.

Були проведені обшуки за місцем проживання та роботи фігуранта та його батька.

Наразі сину посадовця повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаному з вимаганням (ч. 3 ст. 369-2 КК).

мова йде про затримання саме Василя Кищука, сина начальника відділення зв’язку Вiнницького обласного військкомату.

Батько затриманого, хоч і працює у військкоматі, сам є сертифікованим «ухилянтом».

Кищук-молодший минулого року влаштовувався на роботу адміністратором регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Вінницькій , Черкаській та Кіровоградській областях (філія ГСЦ МВС). Основним місцем роботи він тоді вказував ПрАТ «Ямпільський кар`єр», директором якого досі значиться його батько Валерій Кищук, незважаючи на те, що останній ще у 2021 р. обійняв посаду начальника відділення зв’язку Вінницького обласного військкомату.

У березні 2017 р. Ямпільським районним судом Вінницької області Кищук-старший був засуджений за службове підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України).

ПрАТ «Ямпільський кар`єр» отримало підряд від управління капітального будівництва Вінницької обласної держадміністрації на будівельні роботи у дитячому садку села Дорошівка. А Валерій Кищук, працюючи на посаді директора ПрАТ «Ямпільський кар`єр», за попередньою змовою із тодішнім головним спеціалістом відділу технічного нагляду управління капітального будівництва Вінницької облдержадміністрації Дмитром Мартинюком, вніс до акту приймання виконаних будівельних робіт завідомо неправдиві відомості про виконання робіт загальною вартістю 287288, 54 грн., які фактично були не виконані.

Але Кищук разом з Мартинюком відбулися легким переляком. Суд, хоч і визнав обох винними у криміналі, тим не менш покарав двох достойників штрафом у розмірі 510 (!!!) грн. з позбавленням на рік права обіймати адміністративні посади, пов`язані із підприємницькою діяльністю.

Усе добре у суді для Кищука-старшого закінчилося і по обвинуваченню у ухиленні від призова на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України).

Кищук проходив строкову військову службу у ЗСУ протягом 1994-1995 рр., після чого знаходився на обліку у військкоматі із званням старшого сержанта запасу. На початку 2015 р. під час часткової мобілізації в Україні Кищук, як військовозобов`язаний, був направлений на медичний огляд, де його визнали придатним до військової служби. Але після отримання мобілізаційного розпорядження і після того, як йому було повідомлено, що він буде призваний по мобілізації і буде відправлений до військової частини, Кищук від проходження військової служби по відмовився і повістку не взяв.

Справа Кищука довго «бовталась» по кабінетах слідчих та суддів, аж поки у травні 2019 р. Немирівський районний суд Вінницької області не призначив йому два роки позбавлення волі з одночасним звільненням від відбування покарання по амністії.

Exit mobile version