368.media

В Одесі директора крюінгової фірми відправили до СІЗО через підозру у держзраді

Директора та власника  ТОВ «К шипінг груп» з Одеси Олександра Чуйкова помістили до СІЗО через підозру у держзраді. Про це редакція 368.media   дізналася з матеріалів кримінального провадження.

Чуйков у 2023 році створив в Одесі агентство з працевлаштування в офісі на Літературній, 12.

В кінці березня 2024 року  Чуйков з власної ініціативи вийшов на зв’язок із представниками спецслужб російської федерації та виконує різні завдання щодо отримання відомостей про військові склади із озброєнням, розміщення протиповітряної оборони, радіолокаційного обладнання, проти корабельного озброєння, карт розміщення мінних загороджень, тобто здійснив інтелектуальний перехід на бік ворога, з метою надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, тобто здійснив інтелектуальний перехід на бік ворога.

Вже 10-11 квітня 2024 року чоловік здійснив огляд та фотофіксацію адміністративних будівель в Одесі та передав отриману інформацію представнику фсб російської федерації з використанням месенджеру Telegram. При цьому, отримав від представників фсб рф «документи прикриття».

Надалі, 9 травня 2024 року Чуйков прибув до ДП «Одеський морський торговельний порт», де здійснив огляд та відеофіксацію адмінбудівлі порту, які передав представнику фсб рф.

Чоловіку оголосили підозру за ч.2 ст.111 КК. Він знаходиться за ґратами до рішення суду.

Exit mobile version