368.media

З Агенції оборонних закупівель Міноборони звільнять одеського посадовця, який підтримував Антимайдан

Посадовця Агенції оборонних закупівель Міноборони Дмитра Волошенкова звільнять з посади після оприлюднення інформації про його проросійські погляди та підтримку Антимайдану в Одесі у 2014 році.

Волошенков — син колишнього керівника управління СБУ в Одеській області Бориса Волошенкова. Останній під час повномасштабної війни з росією деякий час був заступником голови Одеської військової адміністрації. Сам Дмитро Волошенков очолював відділення «Партії Регіонів» в Одесі та за часів Януковича був заступником губернатора Одещини Едуарда Матвійчука. Його фотографували у формі офіцера НКВС у 2012-2013 роках. В 2014 році він, як і багато інших проросійських сепаратистів, був присутнім на сцені, які збудували для Антимайдану на Куліковому полі в Одесі.

У 2022 році замість того, щоб мобілізуватися до ЗСУ, Волошенкова влаштували на посаду начальника управління європейської та євроатлантичної інтеграції, багатостороннього співробітництва та протоколу Мінстратегпрому. Як проводилася його перевірка — невідомо. Після того посадовець потрапив до Агенції оборонних закупівель.

Голова підрозділу Марина Безрукова зазначила, що посадовця буде звільнено з посади.

До Агенції оборонних закупівель має бути повна довіра. Передусім довіра нашого суспільства, зокрема наших військових, для яких ми працюємо. Це те, заради чого я сюди прийшла.
І я абсолютно поділяю суспільне несприйняття, що люди з проросійським бекграундом працюють в Агенції оборонних закупівель. Дмитро Волошенков прийшов у Агенцію задовго до мого призначення, у червні 2023 року, як менеджер з зовнішньоекономічної діяльності. Для мене лишається незрозумілим, чому попередній політичний досвід Дмитра та позиція в часи Революції Гідності не були враховані як вагомі ризики. Тому мною ініційовано внутрішнє розслідування щодо повноти спеціальної перевірки, яку він проходив при працевлаштуванні в Агенцію. У будь-якому разі — наша Агенція зможе працювати ефективно лише тоді, коли всі співробітники поділяють спільні цінності. У найближчі дні Дмитра Волошенкова буде звільнено. Безрукова

За її словами, також подано звернення в правоохоронні органи з запитом на його додаткову перевірку. Сам Волошенков до армії не збирається, хоча дуже полюбляє колекціонувати холодну зброю та історичну військову реконструкцію.

Exit mobile version