368.media

Голову військово-лікарської комісії Чернігівської області затримано за корупцію

Служба безпеки викрила на корупції діючого керівника військово-лікарської комісії Чернігівської області. За матеріалами слідства, в обмін на хабарі він допомагав призовникам ухилятися від мобілізації.

Фігурант був учасником злочинної схеми, яку організував колишній голова обласної військово-лікарської комісії Чернігівщини Ігор Кодовбецький, якого СБУ задокументувала у лютому цього року. Також викрито їхню спільницю — посадовицю медкомісії Чернігівського військкомату. Фігуранти організували видачу неправдивих медичних висновків, в яких прописували важкі «діагнози» призовників. Потім ці документи направляли до військкомату з позначкою: непридатний до служби через «погане» здоров’я. Це дозволяло ухилянтам списатися з військового обліку і виїхати за кордон.

Кодовбецький

Встановлено, що фігуранти одержували з кожного клієнта до 5 тис. американських доларів. На підставі зібраних доказів обом фігурантам повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ▪️⁠ ⁠ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань); ▪️⁠ ⁠3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Дії очільника ВЛК додатково кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Наразі він перебуває під вартою.

За матеріалами СБУ арештовано майно затриманого ексочільника обласної ВЛК. Мова йде про майже 1 мільйон доларів США, 4 квартири у Києві, Чернівцях і Чернігові загальною площею понад 400 квадратних метрів та земельні ділянки на Чернігівщині загальною площею близько 4 гектарів.

Exit mobile version