368.media

САП вимагає конфіскувати 8,6 млн гривень у київського митника

САП заявлено позов до керівника одного з секторів Київської митниці про визнання необґрунтованими активів на суму понад 8,6 млн гривень.

За матеріалами НАЗК заявлено позов до ВАКС про визнання необґрунтованими активів, що оформлені на родичку працівника сектору митного оформлення «Фастів» митного поста «Південний» Київської митниці.

Матір посадовця у квітні 2023 року придбала житловий будинок і шість земельних ділянок, які становлять одну садибу в передмісті Києва, та видала доручення сину та його дружині на її представництво з усіх питань, пов’язаних з цими об’єктами нерухомості. Проте аналізом доходів та видатків матері посадовця встановлена неможливість набуття цих об’єктів нерухомості за рахунок законних джерел. Одночасно сам посадовець, який працює на посадах державної служби понад 25 років, і його дружина, яка до квітня 2023 року працювала в митних органах, не володіли законними доходами і активами для придбання вищезазначеного майна.

Встановлено, що після придбання цих активів їх використовував саме посадовець і його дружина, а не його мати, що вказує поряд з іншими даними на те, що вона набула їх у власність саме за дорученням посадовця.

Exit mobile version