368.media

Київський суддя задекларував велику кількість нерухомості та заміський маєток

Недобудоване обійстя неподалік столиці, земельні ділянки на Київщині й Прикарпатті та давня позика на суму з шістьма нулями: декларація Сергія Ковтуна зі столичного Господарського суду рясніє ознаками «дорогого» життя, неспівставного з офіційною зарплатою судді, зазначає портал «СтопКор».

За останній звітний рік офіційна зарплата Ковтуна сягнула близько 1,5 млн грн, а його дружина заробила майже вдвічі більше. При цьому родині належить значна кількість набутих до 2014 року земельних ділянок та об’єктів нерухомості у Київській та Івано-Франківській областях. Серед них – нібито недобудований заміський маєток з госпспорудами та барбекю.

У декларації судді також фігурує 2-мільйонна позика, отримана його дружиною у 2013 році від Вікторії Васьківської, чоловік якої – Сергій Васьківський – у 2000-х керував апаратом спостережної ради «Укртелекому» і брав активну участь у приватизації держкомпанії.

Під час візиту до столичного  Госпсуду журналісти спробували поспілкуватись із Ковтуном щодо вказаних фактів, однак суддя виявився небагатослівним. Він заявив, що кошти на будівництво сімейного маєтку – задекларовані й законні, про Васківського та справу «Укртелекому» – нічого не знає, а щодо справи «Межигір’я» порадив репортерам звертатись до апеляції. Після чого фактично вигнав медійників з кабінету під приводом повітряної тривоги.

Exit mobile version