368.media

На Донеччині гранатометника ЗСУ відправили на 12 років до в’язниці

На Донеччині солдата ЗСУ Сергія Крушка засудили до 12 років позбавлення волі через вбивство іншого військовослужбовця. Про це редакція 368.media   дізналася із вироку Димитровського суду за ч.1 ст.115 КК.

Крушко, обіймаючи посаду вогнеметника вогнеметного взводу роти радіаційного, хімічного, біологічного захисту 12 січня 2023 року застрелив військовослужбовця за АК-74. Це відбулося через невдоволення вбивці, що його роль у виконанні бойових завдань применшують. Поранений солдат помер по дорозі до лікарні.

Сам Крушко вини на суді не визнав. Заявив, що п’яні солдати стріляли по будинку, а він відібрав їхні автомати та поставив у проході до ванної кімнати. Нібито прав речі та нічого не чув. А вистрелити міг будь хто інший. Пам’ятає, що коли вийшов з ванної кімнати, біля нього стояв ОСОБА_16 , який кричав йому: «Що ти наробив?», а він був «у ступорі», нічого не розуміючи. У нього сильно боліла голова, що було наслідком його неодноразових контузій, отриманих під час війни. Зазначає, що обвинувачення у вбивстві йому висунуто безпідставно, так як його вини прокурором не доведено. Порохових газів у нього на руках виявлено не було, а проведений з ним слідчий експеримент доказом не вважає, оскільки він проводився з ним не в будинку, де сталася подія, а в приміщенні поліції.

Натомість покази свідків показали інше. Суд призначив чоловіку 12 років позбавлення волі. Сюди врахують строк попереднього ув’язнення з 13 січня 2023 року.

 

Exit mobile version