368.media

У Харкові військовослужбовця ув’язнили за вбивство товариша

У Харкові командира бойової машини 1 реактивного артилерійського взводу реактивної артилерійської батареї Віктора Гуля засудили за вбивство товариша. Про це редакція дізналася з вироку 368.media   Дзержинського райсуду за ч.1 ст.115 КК.

Віктор Гуль раніше не судимий в силу ст. 89 КК. У серпні 2023 року він знаходився на тимчасовому місці розташування частини в лісовому масиві. На фоні неприязних відносин, виник умисел направлений на умисне протиправне заподіяння смерті головного сержанта. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, військовослужбовець направив автомат АК- 74 у бік товариша та зробив два постріли йому у тіло та голову. Останній помер на місці.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні інкримінованого йому злочину, визнав у повному обсязі та пояснив, що в день вбивства був дуже п’яний, оскільки вживав алкогольні напої весь день. Словесної перепалки не пам’ятає, оскільки був дуже п’яний.

Чоловіка засудили до 9 років позбавлення волі. Строк відбуття покарання вирішили рахувати з моменту затримання в порядку ст.208 КПК, тобто з 26 серпня 2023 року.

Exit mobile version