368.media

Спільник нардепа Ісаєнка пішов на угоду зі слідством

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим колишнього директора державного підприємства «Державний будівельний комбінат управління справами апарату ВР України» Юрія Юрлова. Його обвинувачували у причетності до справи нардепа Дмитра Ісаєнка. Про це повідомляє «Слово і діло».

За їхніми словами, Юрлову призначили 3 роки позбавлення волі із забороною обіймати посади, пов’язані з управлінням державними підприємствами строком на 1 рік, та 8,5 тис. гривень штрафу за ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 28 – ч. 2 ст. 364 КК.

У зв’язку з тим, що раніше не судимий обвинувачений визнав свою вину, щиро покаявся, активно сприяв розкриттю злочинів, та співпрацюючи з прокурором, добровільно викрив інших співучасників злочину, судом було призначено покарання у виді позбавлення волі строком 3 роки.

Водночас його звільнили на іспитовий строк в 1 рік і поклали певні обов’язки. Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Апеляційної палати ВАКС.

Як відомо, Апеляційна палата ВАКС збільшила заставу Ісаєнку до 26,84 млн гривень. Також на нього поклали наступні обов’язки: прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну місця проживання; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру нардепу Дмитру Ісаєнку та ще трьом особам, серед яких і ексдиректор ДП «Державний будівельний комбінат» Юрій Юрлов. За даними слідства, на початку 2020 року у нардепа виник план заволодіти ділянкою, на якій розташовувався «Держбудкомбінат», аби надалі побудувати там житловий комплекс. Для цього він вступив у змову з працівниками ДП та тодішнім заступником керівника Апарату ВРУ, до сфери управління якого входило згадане держпідприємство.

Ексдиректор ДП всупереч закону і без погодження парламенту провів аукціон для укладення інвестиційного договору на забудову земельної ділянки. У ньому перемогла підконтрольна нардепу-організатору схеми компанія. В укладеному інвестиційному договорі розмір пайової участі держпідприємства визначили у сумі близько 300 млн гривень. Натомість, як встановили НАБУ і САП, реальна вартість ділянки й майна становила понад 525 млн гривень.

Згодом підозрювані планували знести будівлі й знищити майно комбінату нібито через їх застарілість і несправність, а також скоротити працівників держпідприємства. Їхнім планам завадив накладений у серпні 2021 року за клопотанням НАБУ і САП арешт на земельну ділянку. Завдяки цьому її забудові вдалося запобігти.

Exit mobile version