368.media

Соратник Шарія очолив кафедру військової журналістики у Києві

Кафедру військової журналістики Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка очолив спортивний журналіст Геннадій Ніколайчук, який у 2019 році балотувався до парламенту від «Партії Шарія». У виші повідомили, що не знали про зв’язки завкафедри з проросійським політиком і нині «розглядають ситуацію». Про це йдеться у статті видання «Детектор медіа».

Віцепрезидента Федерації боксу Києва Геннадія Ніколайчука призначили керівником кафедри військової журналістики ВІКНУ в листопаді 2023 року. Вже 8 грудня він отримав звання полковника.

Як з’ясували журналісти, у 2019 році Ніколайчук висувався кандидатом у депутати на виборах до Верховної Ради від «Партії Шарія». Він значився у виборчому списку під №20.

Джерела «Детектор медіа» у Військовому інституті повідомили, що керівництво ВНЗ не знало, що у 2019 році Ніколайчук висувався на виборах до парламенту від партії проросійського політика. Політсила Шарія тоді програла вибори, набравши 2,23% голосів, і Ніколайчук повернувся до своєї спортивної діяльності: працював начальником групи міжнародних зв’язків Центрального спортивного клубу ЗСУ.

Геннадій Ніколайчук є майстром спорту з боксу, тренер призера Олімпійських ігор, віцепрезидент Федерації боксу міста Києва, член правління Асоціації спортивних журналістів України, член Міжнародної асоціації спортивної преси. Начальник групи міжнародних зв’язків, Центрального спортивного клубу Збройних Сил України.

У 2017 році написав книгу «Золотарьов — тренер на рингу і в житті» про тренера братів Кличків. Також він є одним із співзасновників благодійного фонду «Країна спорту».

Exit mobile version