368.media

Суддя з Закарпаття, який хоче до Конституційного суду, не зміг назвати дату прийняття основного закону

Суддя Господарського суду Закарпатської області Любомир Андрейчук (син ексголови СБУ Львівської області), на засіданні дорадчої групи експертів, яка розглядала його кандидатуру на посаду судді Конституційного Суду, не зміг дати відповідь на запитання, про дату прийняття Конституції України. Відео співбесіди поширив у Facebook 6 березня журналіст Тарас Середич.

Під час засідання один з експертів дорадчої групи, Василь Шакун, поставив запитання судді Любомиру Андрейчуку: «Оскільки ви готуєтесь до посади судді Конституційного суду, не могли б ви сказати, коли була прийнята Конституція України і з яких глав та статей вона складається?».

Любомир Андрейчук у відповідь сказав: «Чи можу я не відповідати на питання?».

Опісля прохання все-таки дати відповідь, кандидат помовчав кілька секунд і зрештою дав неправильну відповідь, а саме назвав 1991 рік, замість 1996.

До слова, Любомир Андрейчук перебуває на посаді судді господарського суду Закарпатської області з 25 липня 2013 року. У жовтні минулого року Андрейчук подав заяву на конкурсний відбір кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України. Співбесіда із Любомиром Андрейчуком відбулась 5 березня 2024 року.

 

 

Exit mobile version