368.media

На Вінниччині дезертир, котрий працював на росіян, намагався перетнути кордон

На Вінниччині військовослужбовцю повідомлено про підозру за фактами державної зради та дезертирства (ч. 2 ст. 111, ч. 4 ст. 408 КК). Про це повідомляє спецпрокуратура у сфері оборони Південного регіону.

За даними слідства, молодший сержант, користуючись Telegram-ботом, передавав представникам спецслужб країни-агресора інформацію про місце розташування особового складу ЗСУ у Донецькій області.

З’ясовано, що він, вибувши на консультацію до медичного закладу, не повернувся до розташування підрозділу та проводив час на власний розсуд, не пов’язуючи його з виконанням обов’язків військової служби.

Правоохоронці затримали військовослужбовця під час спроби незаконного перетину державного кордону в напрямку Республіки Молдова поза межами пункту пропуску та без передбачуваних законних підстав.

СБУ пізніше повідомило,що затримала шпигуна РФ, який мобілізувався до ЗСУ, а потім намагався у ластах та гідрокостюмі втекти до Придністров’я. Сергій Малиновський із Дніпропетровщини – агент РФ, завербований ще під час навчання у московському університеті в середині нульових. 2023 року росіяни з ним звʼязалися. Агент мобілізувався до ЗСУ та «служив» у районі Бахмута. Він зливав окупантам багато інформації про Сили Оборони поблизу передової. Коли зрозумів, що його викрили, втік із підрозділу. А потім намагався перетнути річку до Придністров’я в гідрокостюмі та ластах. Зараз агент РФ під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

 

Exit mobile version