368.media

Ексдиректора Чернівецької обласної лікарні, котрого судили за привласнення гумдопомоги, покарали умовним строком

Ексдиректор Чернівецької обласної лікарні Сергій Бродовський отримав умовний строк за махінації з гуманітарною допомогою. Про це редакція 368.media дізналася з вироку суду.

Посадовця призначили на посаду 12 березня 2022 року. Йому стало відомо, що 11 березняпопереднім керівником підприємства на адресу румунського благодійного фонду «Шехеразаде» було направлено заяву щодо надання можливої гуманітарної допомоги (отриману попередньо від Ісламської медичної асоціації Північної Америки гуманітарну допомогу у вигляді різних лікарських засобів, медичних розхідних матеріалів, засобів гігієни) для забезпечення постраждалих і тих, хто її потребує, в якій зазначено перелік медикаментів та засобів, в яких існує необхідність. За даними слідства, у Бродовського виник умисел на заволодіння предметами гуманітарної допомоги вартістю 246 тис. доларів.

Вантаж завезли до лікарні у квітні. В червні при призначенні нового керівництва ревізія встановила відсутність 44 найменувань медичних препаратів та виробів медичного призначення у кількості 7012 одиниць на суму 6 тис. доларів та часткову відсутність 40 найменувань медичних препаратів та виробів медичного призначення у кількості 12266 одиниць на суму 28 тис. доларів, якими незаконно заволодів Бродовський. Йому повідомили підозру за ч.5 ст.191, ч.3 ст.308 КК.

В судовому засіданні обвинувачений своєї вини не визнав. Не знає які саме медичні препарати та вироби медичного призначення були передані, так як не брав участі в переговорних процесах. Акт та додатки до нього ретельно не переглядав, тим паче їх назва написана англійською мовою, але був змушений підписати його. Обов’язок щодо отримання, зберігання та обліковування гуманітарної допомоги покладено на комісію, членом якої він не являється, як і не є відповідальною особою за зберігання наркотичних речовин та прекурсорів. Виконати умови щодо передачі частини допомоги військовим не було технічної можливості. Зазначає, що ніяких вказівок щодо розподілу і передачі допомоги нікому не давав.

Суд дослідивши всі докази в їх сукупності в судовому засіданні заявив, що дії обвинуваченого Бродовського органом досудового розслідування невірно кваліфіковані. Його визнали винним за ч.2 ст.367 КК. Замість двох років позбавлення волі чоловіку призначили ще й однорічний іспитовий строк.

Exit mobile version