368.media

Депутат-мільйонер з Київської облради не вказує цивільну дружину у декларації

Депутат Київської обласної ради від «Слуги народу», власник ювелірного бізнесу Сергій Левченко, котрий вже потрапляв у скандал з незадекларованою Tesla, не вказує свою цивільну дружину у декларації. Про це редакція 368.media дізналася з аналізу його декларацій за с 2018 по 2022 роки, останню з котрих він направив до НАЗК наприкінці січня 2024 року.

Біографія

Свої перші кроки у бізнесі Сергій розпочинав учнем майстра у ювелірному магазині. 1996 року він створив ювелірну мережу “Діамант”. З 2001 до 2008 року Левченко був генеральним директором ювелірного заводу “Єврозолото”. Паралельно, з 2002 до 2008 року він обіймав посаду гендиректора ПрАТ “Ломбард”.

З 2009 до 2014 року Сергій працював приватним підприємцем. Переїхавши до Києва, з 2017 року він став гендиректором ТОВ «Канзас» (Центральний парк Конча-Заспи KNZS). Левченко захоплюється спортивною рибалкою. Капітан команди збірної України Donbass-Ukraine, яка свого часу стала срібною призеркою чемпіонату світу.

У 2020 році Сергій взяв участь у виборах до Київської обласної ради. Він балотувався від партії «Слуга народу» за №18 та по 8-му виборчому округу (Васильківська, Обухівська, Миронівська, Кагарлицька, Богуславська, Українська, Ржищівська, Федосіївська та Козинська територіальні громади).

Цивільна дружина

Депутат Левченко вже декілька років вказує, що в нього немає цивільної дружини, а лише один син – Матвій. Раніше вказувалося, що політик перебуває у цивільному шлюбі, виховує двох синів (ще Олександр) та доньку. Раніше своєю цивільною дружиною Левченко вказував Сюзанну Саілян (Саїлян) з Харкова, яка має свій ФОП та займається продажем одягу для жінок.  Раніше її вказували як віце-президента Central Park Koncha-Zaspa. При цьому політик навіть у декларації кандидата на посаду депутата не зазначив майно, котра має жінка.

В акаунті Instagram Сюзанна Саїлян (Саілян) майже не вказує свій зв’язок із Лещенко, проте він є. Жінка у 2022 та 2023 роках публікувала фотографії з сином депутата Київської облради на відпочинку.

Сам Левченко потрапив на відео Сюзанни під час святкування дня народження сина декілька років тому.

Сама жінка наразі закрила свої сторінки у Facebook, але активно веде Instagram. Під час війни вона продовжує вести розкішний образ життя.

Звісно, можна сказати, що Левченко та Саїлян більше не мешкають разом, але є один дивний факт. У політика є квартира у Харкові (79,9 кв. м), котру він придбав у 2015 році нібито за 680 тис. гривень. З 2018 року тут безоплатно мешкають родичі Сюзанни − брат Асатур Саїлян (Саілян) та його дружина Дар’я, котра працює секретарем судового засідання у Московському райсуді Харкова.

Нерухомість

З нерухомості депутат володів трьома квартирами (у Києві, Харкові та Донецьку), апартаментами у Ялті та Туреччині, трьома житловими будинками (Донецьк, Старобільськ на Луганщині та Київ), п’ятьма земельними ділянками та одним нежитловим приміщенням у Донецьку.

У. 2016 році він придбав будинок  (493,8 кв. м) та землю у столиці майже за 3 млн гривень. У 2020 році Левченко купив ще один будинок у Києві за 8 млн гривень (392,4 кв. м). Ще понад 2,6 млн гривень пішло на купівлю землі. Саме в цих будинках мешкають діти політика.

У 2018 році Левченко став власником автомобіля Land Rover Range Rover Evoque. Під час війни, у вересні 2022 року, політик придбав  MERCEDES-BENZ  E 220 (2017) нібито за 800 тис. гривень. Куди поділася його Tesla, редакції невідомо. Можливо майно оформлено на родичів цивільної дружини або інших осіб.

Левченко також зберігає 87,2 тис. доларів, 8 млн гривень та 178,1 тис. євро готівкою. Редакція 368.media   звертається до НАЗК та НАБУ з метою перевірки матеріального стану депутата обласної ради Левченка.

 

Exit mobile version