368.media

На Полтавщині за корупцію затримали керівника районного військкомату

Начальнику одного з районних військкоматів Полтавщини вручили підозру в одержанні неправомірної вигоди за вчинення протиправних дій з використанням наданої влади та службового становища. Як повідомляє СБУ, посадовець вимагав хабарі від представників місцевого бізнесу за відтермінування мобілізації — у вигляді грошей або пального.

Зловмисник розпочав протиправну діяльність майже одразу після призначення на посаду у вересні минулого року. Він направляв керівникам підприємств розпорядження про виклик їх співробітників до військомату. Згодом пропонував «вирішити питання» щодо відтермінування мобілізації військовозобов’язаних за грошову винагороду.

Правоохоронці встановили факт незаконного оформлення документів, що дають право на відстрочку від мобілізації для 15 військовозобов’язаних та задокументували вимагання пального еквівалентом майже 4 тис. доларів. Під час обшуку за місцем служби фігуранта слідчі вилучили документальні докази його протиправних «маніпуляцій». Службовій особі військкомату повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК.

Exit mobile version