368.media

На Вінничині колишнього настоятеля УПЦ засудили за заклики до повалення влади

Священнослужителя Вінницької єпархії УПЦ (МП) Дмитра Тіхова визнано винним у розповсюдженні матеріалів із закликами до насильницької зміни, повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, а також запереченні збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 109, ч. 2 ст. 436-2 КК).  Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

До повномасштабного російського вторгнення засуджений був настоятелем кількох храмів УПЦ (МП) на Вінниччині. Після переходу релігійних громад до ПЦУ активізував свою проросійську діяльність в інтернет-мережі.

Прокурори у суді довели, що священнослужитель, достовірно знаючи про заборону російської соціальної мережі «вКонтакте», використовував власний акаунт для поширення антиукраїнських матеріалів.

Переважно це був контент релігійної спрямованості, проросійська пропаганда із закликами до насильницької зміни і захоплення державної влади в Україні. У своїх дописав він представляв збройну агресію рф як внутрішній громадянський конфлікт.

Аналогічні матеріали поширював у створеній Telegram-спільноті, зокрема дублював публікації про діяльність «патріарха московського і всієї русі».

Після повідомлення про підозру священник деякий час переховувався від органів слідства.

У листопаді 2023 року місцезнаходження чоловіка встановили та затримали.

На вирок суду він чекав під вартою. З врахуванням визнання вини йому призначено покарання – 2 роки позбавлення волі.

Exit mobile version