368.media

На Миколаївщині багатодітна волонтерка привласнила гроші на закупівлю авто для ЗСУ

На Миколаївщині багатодітну волонтерку декількох фондів Світлану Іщенко засудили за шахрайство з коштами, які надавалися на покупку авто для ЗСУ. Про це редакція 368.media  дізналася із вироку Первомайського суду за ч.3 ст.190 КК.

Жінка є директором ТОВ «Партнер-югсервіс» та власником ТДВ «Артем», а також працює ФОП. Вона має на утриманні трьох дітей, двоє з яких є неповнолітніми.

Іщенко є волонтеркою благодійних організацій: «БФВ допомоги ЗСУ та вимушеним переселенцям «Незалежна Україна», ГО «Об’єднання воїнів АТО та волонтерів «Патріот», ГО «Первомайського району ніхто крім нас».

У березні 2022 року, більш точний час та місце в ході досудового розслідування не встановлено, вона розробила злочинний план заволодіння чужим майном, шляхом зловживання довірою, у вигляді грошових коштів. Вже у вересні жінка ввійшла у довіру та налагодила взаємовідносини з чотирма українцями, які бажали надати кошти для придбання транспортних засобів за заниженими ринковими цінами для військовослужбовців.

У жовтні вона досягла домовленності про закупівлю чотирьох авто на що їй надали кошти. Але жінка нічого не придбала, а 536,6 тис. гривень витратила на свої потреби.  Суд засудив її до 4,5 років позбавлення волі. Також вона повинна відшкодувати майнову та моральну шкоду. На вирок може бути подана апеляційна скарга до Миколаївського апеляційного суду

Exit mobile version