368.media

Кабмін призначив службове розслідування щодо дій голови КРАІЛ

Кабінет міністрів  призначив проведення службового розслідування стосовно голови Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) Івана Рудого, в діях якого НАЗК виявило правопорушення, пов’язане з корупцією.

Про це йдеться у КМУ в розпорядженні №25 від 12 січня 2024 року. відповідальним за проведення такого розслідування є Національне агентство з питань державної служби і має провести його протягом наступних двох місяців з дати прийняття цього розпорядження.

Нагадаємо, 5 січня 2024 року НАЗК склало протокол  стосовно Рудогог у зв’язку із виявленням адміністративного правопорушення за ч.ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП – не повідомлення про реальний конфлікт інтересів, вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів.

Так, на підставі звернення викривача до НАЗК за захистом, проведено перевірку та встановлено порушення прав викривачів в діяльності голови КРАІЛ.

За результатами перевірки 28 грудня 2023 року НАЗК внесено припис Кабміну, як органу,  що координує діяльність КРАІЛ, з вимогою усунути порушення вимог закону  “Про запобігання корупції” в діяльності комісії та притягнути винних до відповідальності.

Exit mobile version