368.media

НАБУ завершило слідство щодо гендиректора «Атомпроектінжинірингу»

НАБУ та САП завершили розслідувати справу за підозрою генерального директора відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Миколи Божка та колишнього директора ТОВ «БК КБР» Дмитра Нестерука, а також інших у завданні 100 млн грн збитків НАЕК «Енергоатом» на будівництві Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива. Про це йдеться у повістці про виклик Нестерука до НАБУ.

«Повістка про виклик Нестерука Дмитра Олеговича. Вам необхідно прибути 15.01.2024 року о 10:00 до НАБУ в якості підозрюваного для вручення повідомлення про завершення досудового розслідування та надання для ознайомлення матеріалів досудового розслідування у кримінальному провадженні», – йдеться у документі.

Раніше Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід до директора ВП «Атомпроектінжиніринг» Миколи Божка.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру генеральному директору відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Миколі Божку та ще чотирьом фігурантам справи. За даними слідства, у грудні 2020 року між ВП «Атомпроектінжиніринг» та заздалегідь визначеною приватною компанією в обхід відкритих торгів укладено договір на завершення будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

З метою заволодіння коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» додатковими угодами ціну договору підозрювані збільшили втричі – з 421 млн до 1,5 млрд гривень, зокрема додавши до його умов постачання обладнання системи радіаційного контролю. Це обладнання компанія-підрядник закупила за ринковою вартістю, а потім у 2021 році реалізувала ДП «НАЕК «Енергоатом» набагато дорожче. У результаті цих дій ДП НАЕК «Енергоатом» переплатило майже 100 млн гривень.

Exit mobile version