368.media

Нацполіція готова мобілізуватися на війну, але не буде виконувати роль ТЦК

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко запевнив, що у разі погіршення ситуації в країні поліціянти готові піти на війну. Про це очільник МВС заявив в ефірі Єдиних новин.

За його словами, на сьогодні від Чернігівської до Миколаївської області у прикордонних районах, де йдуть бойові дії, а це 900 км, розташовані поліційні підрозділи – це 35 тис. осіб. Сюди входить об’єднана штурмова бригада «Лють» – це 5 тис. осіб безпосередньо на лінії бойового зіткнення.

35 тис. фактично перебувають у зонах бойових дій. Скільки нам ще потрібно поліціянтів, щоб поповнити лави Збройних сил України? 98 тис. офіцерів – це ті, які щодня заступають на службу. Залишається не так багато, якщо взяти всю Україну. А це кримінал, це дотримання порядку на дорогах, це реагування на звернення громадян. Ігор Клименко

Міністр внутрішніх справ пояснив, що до повномасштабного вторгнення РФ в Україну на 10 тис. осіб припадало 23-26 поліціянтів. Зараз на деокупованих територіях – понад 100 правоохоронців, оскільки там ситуація жорсткіша і завдань набагато більше.

За словами Клименка, з початку широкомасштабної війни поліція збільшила функціонал на 80%, але водночас кількість правоохоронців не зросла.

Якщо ситуація в країні погіршиться, якщо нам треба буде стати до зброї, то ми готові це зробити. Міністр

Раніше очільник Нацполіції Іван Вигівський заявив, що не підтримує пропозиції надати поліції повноваження роздавати повістки самостійно, без участі військових.

З одного боку, ми документуємо сотні кримінальних правопорушень серед представників ТЦК і СП, де вони отримують неправомірну вигоду, і таким чином люди не йдуть служити. Виходить, що ми будемо з одного боку документувати, а з іншого ще й повістки роздавати? Тому, я вважаю, що в нас достатньо роботи. Ми й так максимально допомагаємо стосовно мобілізації, встановлюємо місця знаходження ухилянтів. Іван Вигівський

В Національній поліції наразі є 9 тисяч справ щодо ухиляння від мобілізації, 2,6 тис. з яких уже направлено до суду.

Exit mobile version