368.media

В Одесі сержанта ЗСУ засудили за поширення інформації про ворожі БПЛА

В Одесі сержанта ЗСУ Володимира Попова засудили за. поширення інформації щодо атак БПЛА. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Малиновського райсуду Одеси за ч. 2 ст. 362 КК.

Чоловік обіймає посаду командира відділення радіаційного, хімічного, біологічного захисту військової частини. Обвинувачений виконував обовʼязки помічника чергового з протиповіряної оборони в Малиновському районі Одеси.

Близько 2 години ночі 23 липня 2023 року під час повітряної тривоги по території України військовий опублікував в Instagram фотознімок з екрану геоінформаційної системи «Віраж-планшет» із коментарем: «Улетели… Так что немного спокойно». Він же приблизно через 3 години поділився ще одним фото з екрану «Віраж-планшет» про рух шахедів у бік Одеси, підписавши знімок текстом: «ВНИМАНИЕ!!! Шахиды в нашу сторону!!!», а також надав розʼяснення: «Черные самолетики — это все шахиды».

У судовому засіданні чоловік не заперечував скоєне. Суд врахував його визнання вини і щире каяття.

За несанкціоноване копіювання інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, якщо це призвело до її витоку, чоловіка засудили до 1,5 року позбавлення волі.

Вирок замінили службовим обмеженням на такий же строк із відрахуванням із суми його грошового забезпечення 10% у дохід держави і забороною обіймати посади та займатися діяльністю, яка повʼязана з використанням спеціально програмно-математичного засобу «Віраж-планшет».

Exit mobile version