368.media

На Донеччині майора медслужби засудили за втрату 634 тисяч гривень

Майора військово-медичного клінічного центра Західного регіону Руслана Хитрюка засудили за службове недбальство, що призвело до втрати 634 тис. гривень. Про це редакція 368.media   дізналася із вироку Красноармійського суду Донецької області за ч. 3 ст. 425 КК.

Команди 8-ї окремої автороти 66-го мобільного госпіталю Хитрюк не повідомив у письмовій формі про факт безпідставного, самовільного, без його дозволу, убуття молодшого сержанта до Тернополя, що мав місце у лютому 2022 року. Остання ухилилася від військової служби.

У період часу з лютого 2022 року по липень, з липня по листопад, та з листопада по лютий 2023 року, перебуваючи за місцем дислокації санітарної роти майор, не встановив факт відсутності молодшого сержанта  на службі  та не звільнив останню з посади фельдшера. Таким чином жінка безпідставно отримала зарплатню на суму у 634 тис. гривень.

Майор Хитрюк уклав угоду зі слідством. Реальне покарання йому замінили у вигляді службового обмеження на два роки із відрахуванням в доход держави 20% із суми грошового забезпечення. Також він сплатить процесуальні витрати на залучення експерта у розмірі 77 тис. гривень.

Exit mobile version