368.media

Ексгенерал СБУ Наумов вийшов на волі у Сербії

Колишній генерал Служби безпеки України Андрій Наумов, якого в Сербії засудили до року ув’язнення за відмивання коштів, вийшов на волю, але поки не може виїжджати з Сербії.  Про це повідомляє ВВС з посиланням на підтвердження з Високого суді міста Ніш.

Колишній посадовець СБУ, якого Сербія відмовилася видати в Україну, де він є фігурантом кількох кримінальних справ, вийшов із сербської в’язниці на початку грудня. Однак через розгляд апеляції на вирок у нього вилучили документи та заборонили залишати територію країни, доки не завершиться процес апеляції.

Адвокати Наумова подали скаргу на рішення про заборону на виїзд з Сербії, аргументуючи загрозою для життя клієнта, однак суд її не задовольнив.

Варто зазначити, що застосування такого заходу (заборона на виїзд з Сербії – ред.) зайве, особливо враховуючи, що він вже відбув повний термін покарання. Олександр Овчинников

За його словами, в рамках розгляду справи про екстрадицію суд встановив наявність реальної загрози життю Наумова, а сам він заявляв про небезпеки, пов’язані з перебуванням у Сербії.

Рішення у справі Андрія Наумова про відмивання коштів сербський суд оголосив у вересні 2023 року, ув’язнивши його на рік. На той час він практично вже відбув річний термін ув’язнення. І захист, і звинувачення подали апеляційні скарги на це рішення. Їх розгляд триває.

Exit mobile version