368.media

Експосадовця «Укрексімбанку», котрий напав на журналістів, поновили на посаді

Голосіївський районний суд Києва поновив на посаді директора департаменту банківської безпеки АТ «Укрексімбанк» Ігоря Тельбізова. Банк зобовʼязали виплатити йому 8 млн. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Ігоря Тельбізова, якого поновив на посаді Голосіївський районний суд Києва, звинувачують у нападі на журналістів «Схем» у 2021 році. Суд також зобовʼязав «Укрексімбанк» виплатити Тельбізову 8 млн за вимушений прогул і моральну компенсацію.

Раніше Тельбізова вже повертали на посаду, тоді в «Укрексімбанку» казали, що кримінальна справа не є причиною для звільнення.

«Одержання працівником статусу підозрюваного у кримінальному провадженні не є законною підставою для відсторонення їх від роботи або розірвання з ними трудових відносин», — пояснювали у фінустанові.

Тельбізову на початку жовтня 2021 року було вручено підозру за ч. 1, 3 ст. 171, ч. 1 ст. 126 КК – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та умисне вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень.

Exit mobile version