368.media

У Харкові військовослужбовець погрожував поліцейському гранатою: його засудили умовно

Гранаты и детонаторы

У Харкові військовослужбовця з механізованого батальйону Володимира Круглецького засудили за погрози поліцейському гранатою. Про це редакція дізналася із вироку Орджонікідзевського райсуду за  ч.1 ст. 345 КК.

Чоловіка 26 березня 2023 року включили до списків військової частини на посаду стрільця-помічника гранатометника. Вже вранці 18 серпня Круглецький скоїв злочин. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, він знаходився неподалік магазину «Кулінічі», де у нього на фоні особистих неприязних відносин до поліцейських, котрі, як на його думку, не виконують бойові завдання в зоні проведення бойових дій. Він вирішив вбити інспектора відділу взаємодії з правоохоронними органами контролю за діяльністю блок постів у зоні проведення ООС УПД ГУНП в Луганській області.

Майор поліції у той час знаходився поруч. Солдат дістав з рюкзака, який знаходився на задньому пасажирському сидінні автомобіля КІА Sportagе, корпус ручної осколкової гранати Ф-1 та направився у бік поліцейського.  Круглецький почав висловлюватися на його адресу нецензурними словами, діставши при цьому чеку з вищевказаної гранати, та погрожувати йому вбивством, шляхом підриву гранати.

Свої умисні злочинні дії він, припинив лише після того, коли військовослужбовці, котрі знаходились поруч, заспокоїли його та вмовили вставити чеку в гранату і віддати її.

Солдат у суді заявив, що напередодні посварився із дружиною з питання проходження служби. У вчиненому кається, розуміє, що був неправий, поліцейські також виконують свої поставлені завдання, просив вибачення, повідомляв, що подібного більше не вчинить. Просив врахувати, що у нього є родина, неповнолітня дитина, він  має нагороду.

Суд вирішив визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення – злочину, передбаченого ч.1 ст. 345 КК , та призначити йому покарання у вигляді року позбавлення волі.

На підставі ст.75 КК чоловіка звільнили від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі з іспитовим строком.

Exit mobile version