368.media

Суддя Тандир розлучився з дружиною, щоб врятувати майно від арешту

Суддя Макарівського суду Олексій Тандир 12 грудня переписав на колишню дружину Людмилу квартиру у Святошинському районі Києва площею 68,8 кв. метрів і машиномісце.

Того ж дня Людмила Тандир переписала на чоловіка свою земельну ділянку в Київській області площею 12 соток. Машина Lexus, на якій голова Макарівського суду збив на смерть нацгвардійця Вадима Бондаренка, належала його дружині.

Так Тандири поділили майно після розлучення, яке оформив Святошинський суд 6 грудня. Позов подала Людмила, Олексій не заперечував. Також вона подала позов на аліменти. Рішення щодо цього ухвалить суд 30 січня.

Родина загиблого нацгвардійця Вадима Бондаренка не встигла домогтися накладення арешат на майно судді до того, як він розлучився і переписав його на дружину. Родина загиблого 20 листопада подала заяву в Святошинський суд про арешт.

Суддя, який слухає справу проти Тандира, сказав, що розгляне питання лише після того, як заслухає свідчення родичів загиблого.

Батько та рідний брат загиблого виступили в суді 20 листопада, а 4 грудня мала виступити вдова Анна. Адвокати Тандира не з’явилися на засідання з поясненням, що беруть участь в іншому судовому процесі.

Адвокати родини нацгвардійця звинуватили адвокатів обвинуваченого в затягуванні процесу і зриві засідання. Натомість Тандир вважає, що адвокати Бондаренків маніпулюють, а відсутність його адвокатів — збіг обставин. Слухати свідчення вдови без своїх адвокатів Тандир відмовився, тому засідання скасували.

Захист родини загиблого вже готує позов та наполягатиме на арешті майна Тандира, відписаного дружині. Адвокати вважають, що перепис майна «направлений на перешкоджання» потерпілим в отриманні компенсації.

Обвинувачений у вбивстві нацгвардійця Вадима Бондаренка, суддя Олексій Тандир розлучився зі своєю дружиною Людмилою. Про це йдеться в рішенні Святошинського райсуду за 6 грудня. Крім того, як повідомив адвокат родини загиблого Бондаренка Віталій Сердюк, 12 грудня Тандир переписав на дружину майно. На думку захисника, це може свідчити про те, що обвинувачений таким чином намагається уникнути виплати компенсації постраждалим.
Кореспондентка Суспільного поспілкувалося з усіма сторонами у цій справі.

Нагадаємо, що суддя Макарівського суду Київщини, Олексій Тандир, який на великій швидкості здійснив наїзд, ймовірно напідпитку, на нацгвардійця, перебуває в СІЗО з 27 травня цього року. Кожних два місяці йому продовжують запобіжний захід. За цей час слідчі провели десятки експертиз щодо вирішення, чи був Тандир нетверезим. Так судово-психологічна експертиза підтверджує факт сп’яніння. У крові алкоголю не виявили (зразки відібрали за 18 годин після трагедії). А замість сечі Тандир здав розбавлену у воді слину.

У серпні провадження передали до Святошинського суду, а вже восени розпочалися судові слухання по суті. Потерпіла сторона подала позови на відшкодування загальною сумою 40 мільйонів гривень. Зараз справа на етапі свідчень потерпілої сторони.

Exit mobile version