368.media

На Київщині військовослужбовець отримав умовний строк за підрив гранати у лікарні

На Київщині молодший сержант ЗСУ Іван Миколаїшин засуджений до умовного строку за використання гранати у туалеті лікарні, що призвело до поранення людей. Про це редакція 368.media   дізналася із вироку Ірпінського суду за ч.4 ст.296 КК.

Розвідник 25 вересня, перебуваючи у туалеті відділення № 7 КНП КОР «Київського обласного центру ментального здоров’я у Ворзелі, підірвав гранату Ф-1. Це призвело до травм двох чоловіків.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений Миколаїшин свою вину визнав повністю. Підтвердив обставини, викладені в обвинувальному акті. Зазначив, що перед цим вживав алкогольні напої, повернувся до лікарні, і в туалеті, показуючи гранату, випадково витягнув чеку та жбурнув її. Вона впала під ноги, обвинувачений її ногою закинув за кут, після чого стався вибух. Він також отримав забійну рану грудної клітини, а потерпілі ті пошкодження як і зазначено в обвинувальному акті. Просив визначити йому покарання з іспитовим строком, оскільки він бажає і в подальшому перебувати на військовій службі та боронити державу.

Потерпілі надали суду заяви про розгляд справи за їх відсутності, претензій матеріального та морального характеру не мають.

Миколаїшин  раніше не судимий, з 2014 року брав участь у АТО. За місцем служби характеризується посередньо, на обліку у лікаря нарколога та психіатра не перебуває. 5 вересня його госпіталізували з діагнозом — «порушення адаптації» у психіатричне стаціонарне відділення Бородянської АЗПСМ (КНП БРР «Бородянський ЦПМСД»).

Згідно висновку судово-психіатричного експерта, обвинувачений під час скоєння інкримінованих йому дій страждав на емоційно-лабільний астенічний розлад, в тимчасовому хворобливому розладі психічної діяльності не перебував, за своїм психічним станом під час інкримінованих йому дій міг усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, страждає на психічні та поведінкові розлади внаслідок вживання алкоголю та потребує лікування на загальних підставах.

Миколаїшина засудили на три роки позбавлення волі, але умовно.

Exit mobile version