368.media

В АРМА працює «тіньовий» куратор, який нападає на співробітників

Вадим Грона, ексрадник очільниці Агентства з розшуку та менеджменту активів Олени Думи, постійно відвідує АРМА та дає вказівки службовцям, хоча не є його співробітником. Це зафіксували журналісти Bihus.Info.

Протягом кількох тижнів у листопаді-грудні 2023 році регулярно фіксувала появу підприємця Вадима Грони в АРМА.

Згідно з офіційними наказами, отриманими Bihus.Info від АРМА на запит, підприємець Вадим Грона працював позаштатним радником голови АРМА Олени Думи з 7 липня по 3 жовтня включно. З 4 жовтня він був звільнений, як зазначено в наказі, за власним бажанням.

Однак продовжив регулярно ходити в агентство. Він використовує електронну картку для проходу в АРМА, хоча не повинен мати вільний доступ туди. Також Грона проводить в агентство відвідувачів, за власною карткою, без реєстрації. І заводить відвідувачів до офіційних співробітників агентства.

А також дає вказівки співробітникам. Так, 5 жовтня він покликав в управління менеджменту активів тодішнього начальника Центрального міжрегіонального теруправління АРМА Владислава Романова. Надав йому вказівку, яка стосувалася одного з арештованих активів. А коли Романов відмовився її виконувати і пішов, Грона наздогнав його на виході з агентства та вдарив. Подія потрапила на камери відеоспостереження в АРМА.

Свідком удару та подальших погроз був інший співробітник АРМА – Віталій Тесленко, на той момент він обіймав посаду начальника відділу внутрішнього аудиту АРМА. Він відзняв відео нападу з монітору охоронця в приміщенні АРМА.

Як свідчить Романов, 5 жовтня удару передувала зустріч низки співробітників агентства в управлінні менеджменту активів.

Грона… організував робочу зустріч великої кількості керівництва управління менеджменту активів. Чомусь керівник управління менеджменту активів, офіційна посадова особа, державний службовець Олексій Іщенко, він стояв і отримував завдання від Грони. Підлеглі Іщенка теж слухались. Владислав Романов

Чому Грона був у приміщенні 5 жовтня, якщо його звільнили з посади позаштатного радника ще 4 жовтня? Голова агентства Олена Дума пояснила це у письмовій відповіді Bihus.Info тим, що він… зайшов в АРМА уточнити, як подавати документи в Антикорупційну рада АРМА.

Надалі Романов, який отримав удар, та Тесленко, який зробив відеозапис удару, були звільнені з АРМА. А Грона був обраний робочою групою від АРМА в новостворену громадську Антикорупційну раду АРМА (її створили на додачу до вже існуючої громради АРМА). Наразі він там – заступник голови.

Оскільки Антикорупційну рада – це громадський орган, а його представники не є співробітниками агентства, вони не мають вільного доступу туди, як і електронних карток для входу. Однак це правило не стосується Вадима Грони. Попри те, що Антикоррада АРМА на момент публікації збиралась лише один раз, Вадим Грона відвідує АРМА буквально щодня.

Додамо, що поєднання наближеності до влади разом із багатьма бізнесами та компаніями, які на нього оформлені, дозволили Гроні прийняти участь у:

— «віджимі та встановленні контролю» над ПрАТ «Племінний завод «Бортничі»;

— захопленні землі в Київській області;

— незаконному заволодінні земельною ділянкою на території Золочівської сільської ради.

Грона Вадим Леонідович – бенефіціар ПрАТ «Племінний завод «Бортничі», очолює наглядову раду. У вказаному товаристві працюють родичі Грони В.Л., а саме: бухгалтер Грона Л.В. та ревізор Грона А.В. Основним напрямом діяльності підприємства в 2020 році була здача в оренду приміщень, які були у власності товариства.

Exit mobile version