368.media

Батька строковика з Донецької області засудили за розголос інформації

Дніпропетровський районний суд визнав громадянина винним у незаконному розміщенні інформації про місцезнаходження Збройних сил України.

У липні 2023 року, перебуваючи у місті Краматорськ Донецької області, чоловік поширював у чаті Telegram-каналу відомості про розташування підрозділів ЗСУ, що не розміщувалися у відкритому доступі  уповноваженими державними органами.

У судовому засіданні чоловік вину визнав частково. Він підтвердив, що спілкувався з учасниками групи в Teegram і повідомляв, що за певними адресами у Краматорську є військові ЗСУ та їх техніка. Він написав конкретні місця розташування військовослужбовців, оскільки особисто їх там бачив. Чоловік частково визнає себе винним, запевняючи, що не хотів негативних наслідків, адже в ЗСУ з 2021 року на строковій службі його син. Просив суд врахувати щире каяття.

Суд критично поставився до пояснень обвинуваченого в частині того, що він не розумів наслідків своїх дій і вважає, що так він лише намагається уникнути суворого покарання. Інкриміноване йому діяння характеризується умисною формою вини.

Чоловіка засудили до 5 років позбавлення волі.

Exit mobile version