368.media

У Харкові солдата засудили за вбивство товариша

У Харкові водій механізованого батальйону Кирило Громов отримав строк у в’язниці за вбивство товариша. Про це редакція 368.media   дізналася із вироку Дзержинського райсуду за ч.1 ст.115 КК.

За даними слідства, 13 серпня цього року водій Громов на авто «ВАЗ 212300» їхав разом з головним сержантом. У лісовому масиві він  вийшов з авто, підійшов до дверцят водія і через відкрите водійське вікно, здійснив декілька пострілів з АКС -74У. Постраждалий загинув на місті через чисельні поранення.

Вбивця у суді визнав вину. Він заявив, що разом з загиблим повинні були перевезти офіцера та солдата з одного пункту розташування до іншого пункту, який був розташований в Ново Платонівці. Командир дав розпорядження сідати в авто та погрузити речі. Загиблий був за кермом. У обвинуваченого з ним були «натягнуті» стосунки.

Загиблий керував автомобілем не акуратно, перевищував швидкість, був у стані алкогольного сп’яніння, робив різні маневри, умисно направляв авто на зустрічні автомобілі. Командир постійно робив зауваження, однак на них водій не реагував. Це обурювало обвинуваченого і викликало приниження. Особливо обурювало те, що чоловік не виконував вказівки командира.

Постріли контролював, стріляв у нижню частину тулуба, щоб не завдати шкоди іншим військовослужбовцям. Коли вистрілив, підійшов офіцер, якому обвинувачений передав зброю. Вказував, що до нього ніколи не застосовувалися дисциплінарні заходи. Під час вчинення злочину, не перебував в стані алкогольного сп’яніння, оскільки взагалі не вживає ні алкоголь ні наркотики. Кожного дня в думках повертається до того дня і хотів би повернути все назад.

Громова визнали винуватим у вчиненні  злочину та призначили покарання у виді позбавлення волі строком на дев’ять років.

Exit mobile version