368.media

На Харківщині підприємця визнали винним за намагання вести бізнес з терористами

Дергачівський районний суд Харківської області визнав громадянина винним у закінченому замаху на передачу матеріальних ресурсів та провадження господарської діяльності з незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території.

У жовтні 2022 року в обвинуваченого виник злочинний умисел на постачання в окуповану Донецьку область лікарських засобів, медичних препаратів і товарів народного вжитку для реалізації в приватних аптечних мережах та окупаційних закладах охорони здоровʼя.

Він придбав партію товарів з відстрочкою платежу для нібито реалізації на території міста Дергачі Харківської області.

У листопаді-грудні минулого року підприємець двічі намагався перетнути кордон із рф в пунктах пропуску Гоптівка/Нехотєєвка та Стрілеча/Журавлівка. Але через постійні обстріли приграничної території Харківської області та загрози окупації товар так і не вдалося перевезти.

Не відмовляючись від своїх планів, чоловік спробував виїхати до неконтрольованої, тимчасово окупованої території Донецької області через місто Василівка Запорізької області, після чого його дії останнього були припинені співробітниками управління СБУ в Дніпропетровській області.

У судовому засіданні підприємець вину визнав повністю і щиро розкаявся.

Його засудили до 3 років позбавлення волі із забороною обіймати посади в органах державної влади та органах місцевого самоврядування на строк 10 років без конфіскації майна. Суд ухвалив звільнити його від відбування тюремного покарання з іспитовим строком.

Exit mobile version