368.media

Луганського прикордонника покарали за залишення партії зброї при еквакуації

Начальника служби зберігання 3-го прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса з дислокацією у місті Лисичанськ засудили за втрату партії зброї. Про це редакція  368.media  дізналася із вироку Петропавлівського райсуду Дніпропетровської області за ч.4 ст. 425 КК.

Головний сержант 24 лютого 2022 року приблизно о сьомій вечора отримав законний усний наказ від начальника служби ракетно-артилерійського озброєння відділу озброєння та інженерно-технічного забезпечення про завантаження зброї та боєприпасів з метою подальшої евакуації.

Після отримання вказаного наказу, підлеглий перекладав зброю з одних ящиків до інших, з метою економії місця. Вже об опівночі він доповів старшому лейтенанту про повне евакуювання озброєння. Після чого, разом з іншими військовослужбовцями покинув місце дислокації військової частини.

Через злочинну недбалість залишилась не евакуйованою зброя у виді пістолетів «Макарова» у кількості 295 одиниць, що призвело до втрати вказаної зброї та завдання матеріальної шкоди державі в особі вказаної військової частини. Вартість майна склала 451 тис. гривень. Через деякий час пістолети вдалося вивезти.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав  у повному обсязі,   та  зазначив, що  більше 500 ящиків зброї вони вивезли, евакуювались в темноті, намагались вивозити саме цінне. Він є учасником бойових дій, так як з 2018 року служив на кордоні з окупованими територіями.

Суд вирішив визнати винуватим  у вчинені кримінального правопорушення  передбаченого ч.4 ст. 425  КК України і призначити службове обмеження на той самий строк з відрахуванням в дохід держави   10%  грошового забезпечення.

 

Exit mobile version