368.media

У Києві колишнього держвиконавця покарали штрафом за хабарництво

У Києві колишнього держвиконавця Андрія Бахрушина, котрий зараз працює адвокатом, засудили до штрафу за хабарництво. Про це редакція 368.media   дізналася із вироку Печерського райсуду за ч.1 ст. 368 КК.

У 2020 році суд задовольнив позов про стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини

Державний виконавець Шевченківського відділу державної виконавчої служби  у місті Києві Андрій Бахрушин  займався виконанням цього рішення. Кожного місяця матері на дитину мали виплачуватись аліментів в розмірі 3 тисячі доларів, в гривневому  еквіваленті, за офіційним курсом НБУ.

Але у жовтні 2021 року держвиконавець сказав юристові сімʼї, що йому треба давати 20% від цієї суми. Однак мати дитини не погодилась і в лютому 2022-го звернулась у правоохоронні органи.

Далі у звʼязку з військовим вторгненням рф спілкування учасників подій на деякий час перервалося. Проте в жовтні 2022 року державиконавець зустрів жінку біля Шевченківського відділу державної виконавчої служби і особисто повторив їй своє прохання ділитися грошима.

Через кілька днів громадянці справді були нараховані 484 тис. гривень аліментів. Держвиконавець написав жінці у месенджерах Telegram і WhatsApp, що їй нарахували гроші й ініціював зустріч. В особистій розмові він нагадав, що чекає 100 тисяч гривень за аліменти. Держвиконавець отримав гроші і був викритий на гарячому.

Початково посадовця підозрювали за ч.3 ст.368 КК. Однак пізніше до суду передали угоду про визнання винуватості, з якої виключили ознаки вимагання.

Чоловік беззастережно визнавав себе винним у нетяжкому злочині і начебто щиро розкаявся.

Exit mobile version