368.media

У Самборі комунальнику висунули підозру у зловживаннях

Виконуючому обов’язки директора комунального підприємства «Об’єднане» Самбірської міськради Євгену Квасу офіційно повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило важкі наслідки. Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура.

Мова йде про численні договори на ремонт вулиць у Самборі, які Євген Квас від імені КП «Об’єднане» уклав з матір’ю своєї підлеглої, яка працює там двірником. За даними прокуратури, саме Квас організував реєстрацію матері своєї підлеглої як фізичної особи-підприємця.

агалом КП «Об’єднане» уклало з Оксаною Данько 55 договорів на загальну суму 8,2 млн гривень. При цьому усі закупівлі провели без конкурсу, за прямими договорами, оскільки сума кожного не перевищує 200 тис. гривень.

Після травневої публікації наші партнери з «Центру громадського моніторингу та досліджень» скерували три звернення до Держаудитслужби щодо ймовірного зумисного подрібнення тендеру з метою уникнення процедури відкритих торгів.

Всупереч законодавству, здійснив поділ ремонту вулиць на окремі роздрібні договори та без проведення відкритих торгів уклав з нею, як підрядником відповідні договори. При цьому чоловік достовірно знав, що даний «підприємець» немає досвіду та засобів для виконання умов договору. Згодом для виконання ремонтних робіт він безоплатно залучив підпорядкованих йому працівників та техніку. Після чого підписав акти приймання виконаних робіт, у яких зазначались відомості про роботи, які фактично виконані не були та матеріали, які фактично використані не були.

Щоправда, у релізі мова йде про угоди лише на 1,5 млн гривень, а не 8,2 млн гривень. Більшість договорів на суму майже 6 млн гривень, за даними Prozorro, були розірвані. Звинувачення Євгенові Квасу висунуто за ч. 2 ст. 364 КК .

Exit mobile version