368.media

У Запоріжжі директора школи підозрюють у розтраті при закупівлі генератора

Директор КЗ «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Січовий колегіум» Запорізької обласної ради Валентина Єршова отримала підозру у розтраті під час закупівлі генератора. Про це редакція 368.media  дізналася з провадження за ч.4 ст.191 КК.

З метою забезпечення безперебійної роботи електрообладнання директор  у листопаді 2022 року вернулась до департаменту освіти і науки Запорізької ОДА з клопотанням про необхідність перерозподілу грошових коштів по загальному фонду для придбання генератора потужністю до 15 кВт за ціною 200 тисяч гривень за рахунок заощаджених коштів на продукти харчування.

Продавцем виступило ТОВ «Пріоритет». Саме цій фірмі навчальний заклад перерахував за технічний засіб польського виробництва 158 тис. гривень. Чому керівництво «Січового колегіуму» вирішило купувати генератор за ціною, щонайменше в тричі більшою, ніж в магазинах. Збитки, завдані бюджету, оцінили у 75,5 тис. гривень.

Як повідомляють «УН»  на перших допитах Єршова дала свідчення, що діяла не самостійно та приймала рішення щодо купівлі генератора за порадою  керуючого справами виконавчого апарату Запорізької обласної ради Володимира Подорожка, якого з Валентиною Єршовою пов’язують начебто давнішні дружні стосунки. Він, начебто, й запропонував Єршовій конкретну фірму, яка мала продати генератор навчальному закладу.   Аналіз та моніторинг ринку вказує, що куплений «Січовим колегіумом» генератор польської марки FLINKE FG8000  міг надійти до Запоріжжя, як гуманітарна допомога. Адже в українських торговельних мережах такі моделі практично не зустрічаються. Не можна виключати, що вищезгаданий генератор надійшов в якості одного з польських гуманітарних вантажів, після чого певний час приховувався, а потім був проданий «Січовому колегіуму» за позахмарною ціною.

Exit mobile version