368.media

Нардепа Лабазюка арештували з заставою у 40,2 млн гривень

ВАКС узяв під варту народного депутата групи «За майбутнє» Сергія Лабазюка, якого підозрюють у спробі підкупу віцепрем’єр-міністра з відновлення Олександра Кубракова та голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

НАБУ і САП просили заарештувати нардепа Лабазюка з альтернативою 100 млн гривень застави. Сторона захисту заперечували проти задоволення клопотання. Суд визначив альтернативний запобіжний захід у вигляді застави розміром 40,2 млн гривень.

За версією слідства, Лазазюк, як власник приватної компанії «Ю Ар Ді Українські дороги», у змові з директором цієї компанії Денисом Назімовим запропонував надати віцепрем’єр-міністру Кубракову та голові Держагентства відновлення Найєму неправомірну вигоду у розмірі 3-5% від суми коштів, виділених з державного бюджету на підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 млрд гривень.

Після надходження 50 млн гривень за підряд з відновлення зруйнованого мосту через річку Веревчина у Червонодолинській громаді Баштанського району Миколаївської області нардеп через довірену особу надав Найєму обіцяний відсоток у сумі 150 тис. доларів. Передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці.

Exit mobile version