368.media

Консультант Полтавської облради пішла на угоду зі слідством

ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з консультантом Полтавської обласної ради Мариною Діденко. Її обвинувачують у причетності до заволодіння 100 тис. гривень  депутатом Полтавської облради від фракції «Слуги народу» Олександром Смірновим.

Діденко визнали винуватою у пособництві депутат за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191 КК. Їй призначили покарання у вигляді п’яти років умовного позбавлення волі із забороною обіймати посади або займатися діяльністю, пов’язаними з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, окрім виборних посад, строком в один рік. Діденко звільнили від основного покарання під іспитовий строк у два роки.

Раніше антикорупційний суд визначив запобіжний захід депутату Полтавської облради Олександру Смірнову.

За версією слідства, політик заволодів коштами, які були виділені для допомоги малозахищеним громадянам, які проживають на території Полтавської області (близько 200 тис. гривень на одного депутата). Половину суми Смірнов у змові з консультантом відділу з питань забезпечення діяльності керівництва виконавчого апарату Полтавської облради відправив своїй двоюрідній сестрі. Гроші на рахунку заарештували.

Exit mobile version