368.media

ДБР завершило розслідування обставин загибель міністра Монастирського

ДБР завершило розслідування щодо авіакатастрофи гелікоптера МВС 18 січня 2023 року у Броварах.

Матеріали справи відкриті для ознайомлення підозрюваним та їхнім захисникам, а також потерпілим та їх законним представникам. Після ознайомлення матеріали будуть передані до суду.

У серпні слідчі повідомили про підозру п’ятьом посадовцям ДСНС, які порушили правила безпеки польотів гелікоптера, на борту якого перебувало керівництво МВС (міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін та держсекретар відомства Юрій Лубкович) та супроводжуючі особи.

Про підозру повідомлено:

начальнику управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС;

в.о. командира спеціального авіаційного загону;

заступнику командира з льотної підготовки;

командиру авіаційної ескадрильї;

начальнику служби безпеки польотів спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС  з міста Ніжин Чернігівської області.

Слідство встановило, що посадовці допустили відверті порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей. До розслідування залучались закордонні експерти, у тому числі представники французької компанії – виробника гелікоптера.  Крім високопосадовців МВС та супроводжуючих їх осіб в авіатрощі загинуло чотири жінки та малолітня дитина, які саме прийшли у садочок. 31 особа, серед яких 13 дітей, отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості. Детальніше про розслідування читайте за посиланням.

Exit mobile version