368.media

САП програла у суді справу щодо декларування нардепа Герасимова

Герасимов

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду закрила кримінальне провадження щодо народного депутата Артура Герасимова, якого звинувачували у недекларування маєтку в Іспанії. Депутата остаточно звільнили від відповідальності через сплив строків давності, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Як нагадується, 17 серпня ВАКС визнав його винним у внесенні завідомо недостовірних даних до щорічної декларації. Суд призначив штраф у розмірі 51 тис. гривень з позбавленням права обіймати посади, повʼязані з виконанням функцій представника влади в органах державної влади строком на один рік. Разом з тим, суд звільнив депутата від покарання у зв’язку із закінченням строків давності.

15 листопада Апеляційна палата ВАКС скасувала цей вирок та звільнила депутата від кримінальної відповідальності. САП вказує, що поки розглядали апеляційні скарги сторін, строк давності притягнення до кримінальної відповідальності за ч. 1 ст. 366-2 КК сплив.

Підставою для закриття провадження стало клопотання народного депутата та його захисників, а також їхня відмова скористатись правом на повний судовий розгляд, у ході якого суд має встановити винуватість або невинуватість особи.

Зазначена підстава дозволяє суду в більш спрощеній формі завершити кримінальне провадження, у разі згоди особи на його завершення без використання своїх прав на доведення своєї невинуватості у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення.

Разом з тим вказана підстава звільнення особи від кримінальної відповідальності не є реабілітуючою, зазначили у САП.

 

Exit mobile version