368.media

На Харківщині військовослужбовець ЗСУ намагався застрелити начальника

На Харківщині військовослужбовця ЗСУ Андрія Костика, який намагався вбити офіцера, засудили до іспитового строку.  Про це редакція 368.media  дізналася з вироку Дергачівського райсуду за ч. 4 ст. 405 КК.

Молодший сержант 22 січня цього року, перебуваючи у місці дислокації підрозділу у одному із будинків у с. Алісівка, взяв у руки свій автомат «АК-74», з приєднаним магазином, спорядженим набоями калібру 5,45 мм, зняв його із запобіжника, поставив перемикач на необхідний вид ведення стрільби, тобто, на його думку, зарядив автомат.

Далі він підійшов до начальника, який стояв без зброї та засобів індивідуального захисту, на відстань орієнтовно 1-2 м, направив заряджений, на його думку, автомат на сержанта. При цьому, молодший сержант Костик вважав, що він тримає у руках придатний до стрільби та заряджений автомат. Далі він натиснув на спусковий курок.

Після того, як постріл не відбувся, молодший сержант ще один раз, відвів затворну раму назад вщерть та відпустив її та натиснув на спусковий курок. При цьому постріл не відбувся вдруге.

Костик, не розуміючи точну причину неможливості здійснити постріл зі свого автомата, здійснив крок вперед та відтягнув затворну раму автомата і під світлом лампочки, зрозумів що відсутня деталь автомата, а саме, затвор.

Обвинувачений у суді визнав провину у погрозі зброєю. Його засудили до іспитового строку у три роки за ч.4 ст.405 КК.

Exit mobile version