368.media

Колишній аудитор Міноборони отримає 1,68 млн гривень за викриття корупціонера

Колишній директор департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони, полковник Андрій Бойко отримає 1,68 млн гривень від держави за викриття корупційної схеми. Про це редакція 368.media  дізналася з ухвали апеляційної палати ВАКС.

Мова йде про вирок у 4,5 роки ексзаступнику начальника управління військових представництв Міністерства оборони Дмитру Комасі, якого обвинувачували у пропозиції надання грошей Андрію Бойку.

За версією обвинувачення, він навесні 2021 року пообіцяв передати кошти у розмірі 16,8 млн гривень аудитору від комерційної компанії. Кошти призначались за позитивний висновок щодо відповідності, повноти та якості поставленого комерційною компанією обладнання умовам державного контракту. Свої «послуги» посадовець управління військових представництв оцінив у 7 млн гривень – саме стільки він мав отримати за своє «посередництво» між комерційною компанією і директором департаменту внутрішнього аудиту.

У ВАКС дійшли до висновку про наявність законодавчих підстав для виплати винагороди. Рішення набирає законної сили з моменту проголошення рішення, викривачеві має бути виплачено 1,68 млн гривень.

Викривачеві за законодавством винагорода виплачуватиметься коштом Державного бюджету України органами державного казначейства за процедурою безспірного списання.

У грудні 2021 року Андрія Бойка звільнили з посади головного військового аудитора.

 

 

Exit mobile version