368.media

В Україні через вибух загинув помічник Залужного: говорять про теракт

В елітному селищі Чайки, що під Києвом, в результаті необережного поводження з гранатою загинув 39-річний майор, помічник головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Геннадій Частяков.  Про це повідомила речниця МВС Мар’яна Рева.

13-річний син тяжко поранений, його шпиталізували.  Дані в ЄРДР внесено за ст.263 КК «Незаконне поводження з бойовими припасами або вибуховими речовинами». Вдома ще були дружина та донька військового. За попередньою інформацією, вони не постраждали.

Джерела ЗМІ також зазначають, що йдеться про вибух однієї гранати. Водночас, вдома у військового знайшли ще п’ять цілих боєприпасів. Проводиться розслідування.

У головнокомандувача ЗСУ повідомили, що інцидент трапився під час святкування дня народження.

В одному із подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій. У Геннадія залишилися дружина та четверо дітей. Мої глибокі співчуття родині… З початку повномасштабного вторгнення Геннадій був для мене надійним плечем, повністю присвятивши своє життя Збройним Силам України і боротьбі з російською агресією. Причини та обставини будуть встановлені в ході досудового розслідування. Вічна памʼять! Валерій Залужний

 

Exit mobile version