368.media

На Одещині бізнесмени викрали інспектора Держрибагентства

На Одещині  працівника управління Державного агентства меліорації та рибного господарства в Одеській області Миколу Заріцького викрали місцеві бізнесмени. Про це пише «Думська».

Інцидент стався у місті Вилкове змаїльського району. Заріцький зайшов у кафе, де на літньому майданчику зустрів знайомого власника кількох рибопромислових компаній Василя Величка, який випивав зі ще одним підприємцем, а заодно кандидатом у майстри спорту з греко-римської боротьби Ігорем Гергелем.

Рибінспектор приєднався до них, щоб, як він написав згодом у заяві, «поговорити за вилов риби». Через годину Величко запропонував товаришам по чарці вийти на вулицю. Там він і Гергель схопили Заріцького і сунули його в багажник автомобіля Toyota Prado. Туди ж заліз і Гергель, який одразу почав бити бранця. Машина тим часом рушила. Через деякий час вона зупинилася, Заріцького витягли назовні і продовжили побиття, але йому вдалося втекти.

Зараз потерпілий перебуває в лікарні. Він стверджує, що не знає мотивів своїх мучителів.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 146 КК (викрадення).

Василь Величко має фірму «ВМС-10», яка 13 років займається виловом риби в озері Сасик. Зараз із нею судиться прокуратура, яка домагається повернення водного об’єкта державі. Інші компанії Величка ведуть аналогічну діяльність у Дунайському біосферному заповіднику і на Тилігульському лимані.

І Величка, і Гергеля неодноразово притягували до адміністративної відповідальності за водіння у нетверезому стані, а останній ще й фігурує в кримінальному провадженні, відкритому 2018 року за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 ст. 126 КК (побої).

Exit mobile version