368.media

Українському журналісту оголосили підозру в державній зраді

Українському журналісту Ірині Гавриловій оголосили підозру в державній зраді за попередньою змовою групою осіб. Про це редакція  368.media  дізналася з тексту підозри за ч.1 ст.111 КК на сайті Офісу генпрокурора.

Підозру оголосили заочно. Журналіст поки не затримана. За текстом підозри, Гаврилова з 2014 року, маючи проросійські погляди і залишаючись на території України, вирішила допомагати Росії в збройній агресії в інформаційній сфері.

Будучи фаховим журналістом, жінка писала статті антиукраїнського змісту, щоб розпалювати національну ворожнечу і ненависть, а також навʼязувати негативне ставлення до української влади. Гаврилова домовилась із невстановленим представником редакції інформаційної агенції «ГолосUA», що деякі її статті публікуватимуться у них на сайті під псевдонімом «Марія Бакушинська».

У підозрі йдеться про сім антиукраїнських статей за 2020-2021 роки, написані російською мовою:

Война или перезагрузка ? Зе-власть поставила Украину на грань коллапса.
Зачем власть вставляет палки в колеса процесса по возвращению пленных украинцев.
Чем обернутся репрессии СНБО против Медведчука.
Страхи Владимира Зеленского: кого боится Президент?
Прессинг оппозиции закончится для Зеленского импичментом.
Народный импичмент: Зеленскому приготовиться.

У 2016 році Гаврилову призначили шеф-редактором «Радіо Вєсті». При тому що вона була відома своїми образливими висловлювання про Майдан, учасників АТО, ЛГБТ-спільноту і співпрацею з сепаратистськими сайтами. Через кілька днів за зверненням колективу «Радіо Вєсті» керівництво медіахолдингу Гаврилову звільнило.

У серпні 2022 року «Украина.Ру» із посиланням на політтехнолога Васілія Стоянова писало, що київську квартиру Гаврилову обшукали українські силовики і забрали в журналістки всю оргтехніку.

Онлайн-видання «ГолосUA» належить Оксані Ващенко, дружині лідера забороненої в Україні Комуністичної партії.

Exit mobile version