368.media

У Запоріжжі агент ФСБ встановив приховані камери на дорогах

СБУ затримала агента ФСБ, який встановив приховані веб-камери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ. Про це повідомляє спецслужба.

Зрадник збирав розвіддані про маршрути руху та кількість техніки і військових Сил оборони, які відправлялися на передову. Одним із перших завдань цього зрадника був збір відомостей про місцеве обласне управління СБУ. Таким чином він потрапив у поле зору внутрішньої безпеки та контррозвідки української спецслужби, які почали документувати протиправну діяльність російського агента.

Встановлено, що для відслідковування колон ЗСУ зрадник встановив уздовж основних автошляхів регіону власні приховані вебкамери. Втім, співробітники Служби безпеки своєчасно виявили і деактивували приховані відеопристрої. Таким чином СБУ запобігла передачі розвідданих агресору. Після встановлення вебкамер вони мали здійснювати безперервну онлайн-трансляцію автомобільного трафіку з наданням віддаленого доступу кадровим співробітникам ФСЬ. За виконання ворожого завдання російська спецслужба переправила на банківську картку свого агента грошову винагороду у розмірі 30 тис. гривень.

Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 111 КК.

Exit mobile version